پنج شنبه , ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
آخرین مطالب
خانه » دین پیامبر اکرم قبل از بعثت چه بوده است؟

دین پیامبر اکرم قبل از بعثت چه بوده است؟

images (1)

سؤال:

پیامبر اکرم (ص) قبل از اینکه پیامبر بشوند چه دینی داشتند؟

جواب:

در اینکه پیغمبر گرامى اسلام (ص) قبل از بعثت هرگز براى بت سجده نکرد و از خط توحید منحرف نشد شکى نیست، و تاریخ زندگى او نیز به خوبى این معنى را منعکس مى کند اما در اینکه بر کدام آئین بوده؟ در میان علما گفتگو است.

بعضى او را پیرو آئین مسیح (ع) مى دانند، چرا که قبل از بعثت پیامبر (ص)، آئین رسمى و غیر منسوخ، آئین او بوده است.

بعضى دیگر او را پیرو آئین ابراهیم (ع) مى دانند، چرا که «شیخ الانبیاء» و پدر پیامبران است و در بعضى از آیات قرآن آئین اسلام به عنوان آئین ابراهیم معرفى شده «مله ابیکم ابراهیم» (حج ـ ۷۸).

بعضى نیز اظهار بى اطلاعى کرده و گفته اند: مى دانیم آئینى داشته، اما کدام آئین؟ بر ما روشن نیست!

گرچه هر یک از این نظرات برای خود دلیل دارد، اما هیچکدام مسلم نیست، و مناسب تر از اینها نظر چهارمى است و آن اینکه: پیامبر (ص) شخصاً برنامه خاصى از سوى خداوند داشته که برطبق آن عمل مى کرده، و درحقیقت، آئین مخصوص خودش بوده، تازمانى که اسلام براو نازل گشت.

شاهد این سخن حدیثى است که در نهج البلاغه آمده، که مى گوید: «خداوند از آن زمان که رسول خدا از شیر باز گرفته شد بزرگ ترین فرشته اش را قرین وى ساخت، تا شب و روز او را به راههاى مکارم، و طرق اخلاق نیک سوق دهد».

مأموریت چنین فرشته اى دلیل بر وجود یک برنامه اختصاصى است.

شاهد دیگر اینکه در هیچ تاریخى نقل نشده است که پیغمبر اسلام (ص) در معابد یهود یا نصارى یا مذهب دیگر مشغول عبادت شده باشد، نه در کنار کفار در بتخانه بود، و نه در کنار اهل کتاب در معابد آنان، در عین حال پیوسته خط و طریق توحید را ادامه مى داد، و به اصول اخلاق و عبادت الهى سخت پایبند بود.

روایات متعددى نیز ـ طبق نقل علامه مجلسى در بحار الانوار ـ در منابع اسلامى آمده است که پیامبر (ص) از آغاز عمرش مؤیّد به روح القدس بود و با چنین تأییدى مسلماً بر اساس الهام روح القدس عمل مى کرد.

علامه مجلسى، شخصاً معتقد است که پیامبر اسلام (ص)قبل از مقام رسالت داراى مقام نبوت بوده، گاه فرشتگان با او سخن مى گفتند، و صداى آنها را مى شنید، و گاه در رؤیاى صادقه به او الهام الهى مى شد، و بعد از چهل سال به مقام رسالت رسید، و قرآن و اسلام رسماً بر او نازل شد، او شش دلیل بر این معنى ذکر مى کند که بعضى از آنها با آنچه در بالا آوردیم هماهنگ است (توضیح بیشتر را مى توانید در جلد ۱۸ بحارالانوار صفحه ۲۷۷ به بعد مطالعه کنید).(۱)

——————————————–

(۱) به نقل از کتاب:۱۸۰ پرسش و پاسخ، ناصرمکارم شیرازی، سؤال۴۰

خبرنامه آرمان مهدویت

۳ نظر

  1. تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید

  2. سایت خیلی خوبی دارید
    حتما به دیگران هم پیشنهاد میکنم به سایتتون سر بزنن

  3. ممنون از سایت خوبی که دارید
    مطالب خوبی میذارید
    موفق باشید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*