شنبه , 14 تیر 1404
آخرین مطالب
خانه » ارتباط حضرت مهدي(عليه السلام) با امام حسين (عليه السلام ) – قسمت سوّم

ارتباط حضرت مهدي(عليه السلام) با امام حسين (عليه السلام ) – قسمت سوّم

د) مهدي (عج) هميشه به ياد حسين (ع):
از آنجا که امام حسين عليه السلام با تمام وجود همه توانمنديها و سرمايه‌هاي خود را ايثار کرد تا اسلام را از خطر اساسي برهاند؛ آخرين حجت الهي نيز تصريح دارند که همواره به ياد ايثارگري و فداکاريهاي آن حضرت هستند و شب و روز با يادآوري مصيبتهايي که بر ايشان روا داشته شد خون گريه مي‌کنند.
در بخشي از زيارت «ناحيه مقدسه» در اين باره مي‌خوانيم: …اگر روزگار وقت زندگي مرا از تو [اي حسين] به تأخير انداخت و ياري و نصرت تو در کربلا در روز عاشورا نصيب من نشد، اينک من هر آينه صبح و شام به ياد مصيبتهاي تو ندبه مي‌کنم و به جاي اشک بر تو خون گريه مي‌کنم…
بدون ترديد اين قبيل از تعابير نهايت محبّت و دلبستگي حضرت مهدي عليه السلام رابه سيد الشهداء عليه السلام نشان مي‌دهد و ضرورت زنده نگه داشتن خاطره اباعبداللّه عليه السلام از جمله از طريق عزاداري براي آن حضرت را مورد تأکيد قرار داده و عمق فاجعه کربلا و جنايت بني اميه به اسلام و انسانيت را افشا مي‌کند.
حتي اين به ياد امام حسين عليه السلام بودن در عملکرد ساير ائمه اطهار عليهم السلام نيز به چشم مي‌خورد؛ يعني آنها نيز در مواقع اشاره به فداکاريها و مظلوميت هاي امام حسين عليه السلام به گونه‌اي موضوع امام مهدي عليه السلام را مورد تأکيد قرار داده‌اند به عنوان مثال در دعاي ندبه امام صادق عليه السلام ياد سيد الشهداء عليه السلام به همراه امام مهدي عليه السلام گرامي داشته شده است.
در حقيقت شکايت شهادت جانگداز حضرت امام حسين عليه السلام به ساحت مقدّس حضرت بقية‌اللّه عليه السلام شده است و درخواست مي‌شود که به عنايت خداوند متعال هر چه زودتر زمينه ظهور فراهم شود بلکه هر چه زودتر مهدي موعودعليه السلام ظهور نموده انتقام خون آن حضرت را از دشمنان بگيرند…و حتي به پيروان اهل بيتعليه السلام توصيه مي‌شود که در شب ميلاد امام عصر (عج) از زيارت امام حسين عليه السلام غافل نشوند.
البتّه اين موضوع به همين صورت در مورد امام حسين عليه السلام نيز مطرح است؛ يعني حضرت اباعبداللّه حسين عليه السلام نيز همواره به ياد مهدي موعود بوده‌اند. در دعاي روز ولادت امام حسين عليه السلام از امام مهدي عليه السلام ياد مي‌شود و در روز عاشورا و در زيارت عاشورا نام و ياد مهدي عليه السلام تسلي بخش قلب سوزان شيفتگان اهل بيت عليهم السلام است.
مجموعه اين برنامه‌هاي حساب شده، پيوند عاشورا و امام حسين عليه السلام را با قيام جهاني امام مهدي عليه السلام هر چه بيشتر روشن مي‌سازند.
گذشته از همه آنچه بيان شد، طبق روايات بسياري که از حضرات معصومين عليهم السلام نقل شده است در بسياري از مسائل جزئي نيز امام مهدي عليه السلام با امام حسين عليه السلام پيوستگيها و ارتباطات قابل توجهي دارند که از آن جمله است:

1. روز ظهور امام مهدي عليه السلام مقارن با روز عاشورا است. از امام باقر عليه السلام روايت شده است: قائم آل محمّد صلي الله عليه و آله در روز شنبه که مصادف با روز عاشورا؛ يعني همان روزي که حضرت اباعبداللّه عليه السلام به شهادت رسيدند قيام خواهد کرد.19
2. از مجموعه روايات به خوبي روشن مي‌شود همانگونه که امام حسين عليه السلام نهضت خود را از مکه آغاز کردند؛ يعني پس از خارج شدن از مدينه به مکه آمدند و از کنار بيت‌اللّه‌ قيام خود را به مردم خبر دادند و به سمت کوفه حرکت کردند، حضرت مهدي عليه السلام نيز از کنار بيت اللّه جهانيان را به بيعت با خود فرا خواهد خواند و آن گاه حرکتهاي اصلاحي را تداوم خواهد بخشيد و در نهايت مقرّ حکومتي خويش را در کوفه قرار خواهد داد.
3. حتي طنين صداي امام مهدي عليه السلام همان طنين صداي امام‌حسين عليه السلام است. پيام مهدي عليه السلام همان پيام حسين عليه السلام است که فرياد مي‌زند:
«اي مردم مگر نمي‌بينيد به حقّ عمل نمي‌شود و از باطل خودداري نمي‌گردد…امر به معروف و نهي از منکر کنار گذاشته شده است و احکام الهي و سنن پيامبر صلي الله عليه و آله آشکار هتک مي‌شود و…»
اين پيام و هشدار در لحظه ظهور با همان صدا به مردم جهان اعلام خواهد شد که امام حسين عليه السلام در روز عاشورا با همان لحن و آهنگ مردم را به تبعيت از حقّ و اعراض از بديها فرا خواندند: إنّ صوت القائم يشبه بصوت الحسين عليه السلام.
صداي [گيرا و دلنواز] قائم شبيه [طنين خوش] صداي اباعبداللّه عليه السلام است.
4. برخي از ياران حسين عليه السلام پس از رجعت در رکاب امام مهدي عليه السلام به ياري آن حضرت خواهند پرداخت و حتي برخي از فرشتگاني که جزء اصحاب امام‌حسين عليه السلام بوده‌اند در خدمت قائم آل محمّد صلي الله عليه و آله خواهند بود و… .
«أللّهمّ نرغب إليک دولة کريمة تعزّبها الإسلام و أهله و تُذِّلُ بها النفاق و أهله…»

پي نوشت:
1 .بحارالانوار، ج51، ص91.
2 .کشف‌الغمة، ج3، ص294.
3 .منتخب‌الاثر، ص467
4 .اعلام‌الوري، 384.
5 .بحارالانوار، ج45، ص6.
6 .حياة‌الإمام‌الحسينعليه السلام، ج2، ص264
7 .بحارالانوار، ج51، ص130.
8 .الزام‌الناصب، ص177.
9 .ينابيع‌الموّدة، ج3، ص62.
10.بحارالانوار، ج52، ص352.
11.همان، ص338.
12.دلائل‌الامامة، ص239.
13.سوره اسراء (17) آيه 33.
14.البرهان في تفسير القرآن، ج4، ص559.
15.همان، ص560.
16.دعاي ندبه.
17.الزام‌الناصب، ج2، ص282.
18.النجم‌الثاقب، ص469.
19.بحارالانوار، ج52، ص 285.
منبع: روز دهم

خبرنامه آرمان مهدویت

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*